Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Elena Chirdaris


H Elena Chirdaris στην Atr Gallery TENEDOS
Η Elena Chirdaris γεννήθηκε το 1972 στο Μεντελίν της Κολομβίας από Κερκυραίους γονείς. Το 1994 αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο La Verne στην Αθήνα και συνέχισε τις σπουδές της στο Sotheby's Institute του Λονδίνου όπου έλαβε το πτυχίο της το 1995. Έχει συμμετάσχει σε εκθέσεις στην Ελλάδα, την Ισπανία, την Δανία, το Μαϊάμι, την Νέα Υόρκη, το Βέλγιο και την Κολομβία. 
.................................................................................................................................
.................................................................................................................................
Έργα της Χειρδάρη βρίσκονται στις ακόλουθες δημόσιες συλλογές: Αμερικανικό Κολέγιο Ελλάδας, Αθήνα, και Κερκυραϊκή Πινακοθήκη, Κέρκυρα, Ελλάδα. Έργο της έχει συμπεριληφθεί στην έκθεση 20 Contemporary International Artists, που εκτίθεται στην Ισπανία.

Ατομικές εκθέσεις
2003 Δημοτικό Θέατρο Κέρκυρα, Ελλάδα
2001 Γκαλερί Magna, “Verve of Mystery” Κολωνάκι, Ελλάδα
1998 Salon de Arte Gallery, “De Regreso” Μεντελίν, Κολομβία
1997 Ξενοδοχείο Corfu Palace, “Retrospective of the Past” Κέρκυρα Ελλάδα


Εύα Περδίκη, Ιστορικός Τέχνης, γράφει για τη Ζωγράφο
Η Ελένα Χειρδάρη από την άλλη, δημιουργεί μια ζωγραφική με πηγή έμπνευσης τη θετική ενέργεια της πνευματικότητας. Η ψυχική αυτή εμπειρία, που είναι και ο πυρήνας όλων των έργων της, εκδηλώνεται μέσω του έντονου και πλούσιου χρώματος, δημιουργώντας δυναμικές εικόνες γεμάτες φως. Πρόσωπα απορροφημένα, βυθισμένα στις σκέψεις τους, αντλούν δύναμη από αυτό το φως και μεταδίδουν την ενέργειά του στο θεατή. Η δίνη των συναισθημάτων τους, όλο τους το είναι, τον παρασύρουν σ’ ένα προσωπικό ταξίδι. Η εσωτερική αναγκαιότητα είναι αυτή που ώθησε και καθοδήγησε τη ζωγράφο στην κατάλληλη επιλογή χρωμάτων και τον ανάλογο συνδυασμό τους, με σκοπό να προσεγγίσει την ψυχή του θεατή με ειλικρίνεια για να του μεταδώσει πνευματική ισορροπία και αισιοδοξία.

Εύα Περδίκη, Ιστορικός Τέχνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου